російські пропагандисти готують сюжет про «успішну роботу» захопленої  Запорізької АЕС

російські пропагандисти готують сюжет про «успішну роботу» захопленої Запорізької АЕС

Укрінформ
На Запорізькій атомній електростанції російські загарбники за участю пропагандистських засобів масової інформації здійснюють підготовку для зйомок сюжету про «успішну роботу» під їхнім контролем захопленої АЕС.

Як передає Укрінформ, про це національна атомна енергогенерувальна компанія «Енергоатом» повідомляє в Телеграмі.

«Заради гарної пропагандистської картинки про безпечну роботу ЗАЕС під дулами зброї окупантів – рашисти вдалися до чергової провокації», – ідеться в повідомленні.

За даними Енергоатома, російські військові силоміць змусили керівництво станції допустити відомого російського блогера-пропагандиста з представником російської корпорації «Росатом» і в супроводі озброєних солдатів до блочного щита керування одного з енергоблоків АЕС та до інших приміщень з обмеженим доступом. Там вони планують організувати зйомки та примушувати український персонал до участі в пропагандистських інтерв‘ю.

«Саме так окупанти створюють для російської аудиторії пропагандистський міф про один із головних здобутків росії у цій війні – успішну роботу вкраденої ЗАЕС для потреб країни-агресора», – підкреслили в Енергоатомі.

Наголошується, що попри зусилля загарбників ЗАЕС залишається у сфері керування Енергоатома та постачає електроенергію в українську енергомережу, очікуючи якнайшвидшого визволення Збройними силами України.

Відповідна нота про злочинні дії російської федерації на Запорізькій атомній електростанції буде спрямована до міжнародних органів безпеки АЕС.

Читайте також: росія не в змозі переписати Запорізьку АЕС росатому – Галущенко

Як повідомлялося, Запорізька АЕС із 4 березня перебуває під контролем російських військ. Водночас Енергоатом продовжує контролювати ЗАЕС з точки зору її експлуатації.

За даними очільника Енергоатома Петра Котіна, станом на кінець травня на ЗАЕС перебували близько 500 російських солдатів, важка техніка, танки та вибухівка. Крім військових рф, на майданчику станції тривалий час незаконно знаходяться й представники Росатома.

Згідно з підрахунками станом на червень, російські загарбники завдали ЗАЕС шкоди майже на 40 млрд грн.

Фото: Енергоатом/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-