Волонтери передали інсулін і ліки для онкохворих у захоплений Ізюм

Волонтери передали інсулін і ліки для онкохворих у захоплений Ізюм

Укрінформ
В окуповане місто Ізюм Харківської області, незважаючи на провокацію ворога, волонтери разом із мером Валерієм Марченком передали інсулін і ліки для онкохворих.

Про це повідомляється на сайті Ізюмської міської ради, передає Укрінформ.

«Волонтери передали в Ізюм життєво необхідні ліки для онкохворих, інсулінозалежних та інші медикаменти. Під час передачі гуманітарного вантажу, до якого також долучилися представники місцевої влади, не обійшлося без провокацій з боку ворога. З метою перешкодити даному процесу, російські окупанти здійснили артилерійський обстріл поблизу місця передачі, але, на щастя, ніхто не постраждав», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Ізюмський міський голова Марченко забезпечив «виконання деяких необхідних для успішної реалізації заходів», однак подробиць передачі розголошувати не можна з міркувань безпеки, бо незважаючи на ризики обстрілів і провокацій, волонтери з владою будуть продовжувати доправляти гуманітарну допомогу для ізюмчан.

Читайте також: росія жодного разу не відкрила гуманітарний коридор для доставки ліків на окуповані території

Як повідомляв Укрінформ, російські війська заблокували м. Ізюм на початку березня та не погоджують гуманітарних коридорів. Із 6 березня тривали інтенсивні обстріли міста та авіаудари, вся інфраструктура міста знищена. З 2 квітня місто окуповане. За даними міської влади, загарбники викрадають людей за списками, складеними за допомогою колаборантів. Відновити водопостачання та електрику практично неможливо через масштабні руйнування підстанцій і мереж. У місті залишаються заблокованими від 12 до 15 тис. жителів, яким гостро не вистачає продуктів і медикаментів.

Окупанти призначили «мером» колишнього міліціонера, ексзавідувача сектору банківської безпеки активів фізичних осіб в одному з банків Владислава Соколова, який у 2020 році висував свою кандидатуру на виборах міського голови та програв чинному меру Валерію Марченку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-