Маріупольська міськрада заявила, що готова допомогти кожному, хто бажає виїхати із захопленого міста

Маріупольська міськрада заявила, що готова допомогти кожному, хто бажає виїхати із захопленого міста

Укрінформ
Маріупольська міська рада наголосила, що готова допомогти кожному, хто бажає виїхати із тимчасово захопленого російськими військами міста. Розроблено механізм фінансової підтримки для виїзду.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та оприлюднила необхідні для зв’язку діючі телефони контакт-центру міськради.

«Маріупольська міська рада готова допомогти кожному, хто бажає виїхати. Для цього є перевірений інструмент, який вже врятував сотні життів. Додатково разом з державою розроблено механізм фінансової підтримки для виїзду з окупованого Маріуполя», - йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадали, що наразі працюють центри підтримки «ЯМаріуполь» у містах Вінниці, Києві, Дніпрі, Запоріжжі, Кропивницькому, Хмельницькому та Івано-Франківську, де кожен може отримати гуманітарну, медичну, юридичну та фінансову підтримку.

«Ми допоможемо матеріально, з тимчасовим розселенням та працевлаштуванням», - запевнили у міськраді.

Читайте також: Вода через день і місяць без гуманітарки: жителі Маріуполя поділились як живуть в окупації

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та розбиті підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-