Пропаганда видала «виставу» про розкриття замаху на херсонського колаборанта – ЗМІ

Пропаганда видала «виставу» про розкриття замаху на херсонського колаборанта – ЗМІ

Укрінформ
Ворожа пропаганда видала фейк про «розкриття» замаху на херсонського колаборанта Євгена Соболєва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє херсонське видання «Мост».

«Кореспондент російського видання «Ізвєстія» Іван Літомін, відомий своїми садистсько-пропагандистськими сюжетами з полоненими херсонцями, видав чергову «казку» про «успіхи» окупаційних «поліцейських», - йдеться у повідомленні.

«Журналіст» розмістив в мережі два відео про «розкриття» замаху на колаборанта Євгена Соболєва, екскерівника Херсонської виправної колонії № 90, який став «головою» створеного окупаційною владою Херсонщини «управління з питань виконання покарань», інформує видання.

Читайте також: росіяни хочуть «Скабеєву у кожну хату»: в Херсоні роздають ТБ-тюнери в обмін на паспортні дані

Одне з цих відео - затримання двох, за версією «поліції», спільників людей, які скоїли замах. Але навіть неозброєним оком видно, що це - дуже погано зрежисована і зіграна «вистава», зазначається у повідомленні. Поведінка «затриманих» - надто спокійна для такої ситуації. Для фіксації російська «поліція», яка зазвичай не має дефіциту спецзасобів, чомусь застосовує звичайні побутові пластикові стяжки для кабелів.

Причому на відео можна помітити, що «затриманим» не зв'язували руки. Одному з чоловіків стяжкою обв'язали лише одну руку, другому - обидві руки . Але руки у чоловіків не були зв'язаними.

Тобто мала місце просто пропагандистська вистава, під час якої імітувалося затримання «диверсантів», робить висновок видання. «Діючими особами» цієї «вистави» були «затримані», троє «поліцейських» (до речі, якщо б затримували справжніх диверсантів, «поліцаїв» було б точно більше), сам Іван Літомін, який засвітився в кадрі, й відеооператор, зазначається у публікації.

Дивує й присутність «журналіста» під час «затримання». Це - ще один доказ того, що на відео - дешева вистава.

Читайте також: російська пропаганда видозмінила наратив про біолабораторії - ЦПД

Друга серія цієї поганої комедії - «інтерв'ю» Івана Літоміна з одним з затриманих.

Виявилося, що нібито співробітник українського ГУР під ніком «Джейсон Харт» попросив чоловіка кілька разів прогулятися біля будинку, де живе Євген Соболєв, розвідати обстановку й зробити кілька фото. А після замаху на Соболєва чоловіка нібито попросили знайти лікаря для допомоги комусь, хто за нез'ясованих обставин отримав травму ноги. Обидва прохання затриманий чоловік нібито виконав просто тому, що «довіряв людям».

Й повірити в таку маячню пропонує херсонцям російський пропагандист Іван Літомін, який вже раніше робив сюжети з викраденими загарбниками ексмером Херсона Володимиром Миколаєнком й ексголовою Херсонської ОДА Андрієм Путіловим. В обох випадках пропагандист хотів примусити Миколаєнка і Путілова казати потрібні йому речі, але обидва рази лишився ні з чим. Дивлячись ці сюжети, не можна було не помітити садистського задоволення російського пропагандиста від участі в катуванні безвинних херсонців, пише видання.

Читайте також: рф знову розганяє фейк про продаж Україною гаубиць Caesar

Зараз Літомін перекваліфікувався на створення пропагандистських «вистав» про «успіхи» окупаційних поліцаїв. Але результатом зусиль пропагандиста й усієї «творчої групи» стала дешева комедія, за яку пропагандиста варто було б звільнити з «вовчим квитком», вважає видання.

Як повідомляв Укрінформ, 18 червня у Херсоні під час вибуху отримав поранення ніг Євген Соболєв.

Керівник Північної виправної колонії №90 Євген Соболєв погодився «очолити» пенітенціарну систему у Херсонській області. Йому оголосили підозру у державній зраді.

Фото: Суспільне Херсон

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-