У Миколаєві викрили мережу російських агентів, які коригували вогонь загарбників

У Миколаєві викрили мережу російських агентів, які коригували вогонь загарбників

Фото
Укрінформ
У Миколаєві правоохоронці викрили агентурну мережу російських спецслужб, яка коригувала вогонь загарбників.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито агентурну мережу, яка за завданням представників спецслужб російської федерації займалася розвідувально-підривною діяльністю на території Миколаївщини.

Фото: Миколаївська обласна про
Фото: Миколаївська обласна прокуратура

Одному з її учасників повідомили про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України). Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, жителі Миколаєва систематично збирали та повідомляли через Телеграм-канали представникам спецслужб рф інформацію про місця дислокації блокпостів, місцезнаходження та переміщення військовослужбовців і техніки ЗСУ.

Також вони інформували про місця розташування державних органів та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та інших об'єктів. По них у подальшому завдавали ракетних та артилерійських ударів збройні сили росії. Про результати обстрілів агенти мережі також інформували своїх російських кураторів.

За інформацією СБУ, надані зловмисником дані були використані росіянами щонайменше при коригуванні масових ракетних обстрілів Миколаєва, які відбулися у період з 26 по 30 червня.

Одного з фигурантів затримали 6 липня. У ході обшуку за місцем його проживання вилучили мобільні телефони, які містили листування з агентом спецслужб рф та іншими особами, що можуть бути причетні до спецслужб держави-агресора, російську символіку, вогнепальну та холодну зброю, боєприпаси і вибухівку, наркотичні засоби.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів.

Читайте також: У Харкові затримали агента фсб, який здавав позиції українських військових

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня у Харкові затримали 63-річну інтернет-агітаторку, яка підтримувала збройну агресію росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-