У Харкові затримали агента фсб, який здавав позиції українських військових

У Харкові затримали агента фсб, який здавав позиції українських військових

Відео
Укрінформ
У Харкові затримали колишнього працівника фельд’єгерської служби, якого завербувала фсб для отримання інформації про місцезнаходження українських військових.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

«Спіймали «агента фсб». Одразу після отримання інформації про те, що харків'янин передає дані про місцезнаходження українських військових росіянам, в найкоротший термін були виконані необхідні процесуальні дії, проведено обшук та затримано фігуранта», - повідомив Болвінов.

За його даними, затриманий до 2011 року працював у фельд’єгерській службі в Харкові та мав доступ до держтаємниці, потім працював інструктором зі стрільби. Останнім часом працював сторожем в одному з гаражних кооперативів.

У Харкові затримали агента фсб, який здавав розташування українських військових / Фото: ГУ Нацполіції Харківщини

«За його словами, завербований фсб в 2019 році та передавав дані під загрозою життю та здоров'ю його родичам у росії. В ході обшуку вилучено зброю, модифіковані (розпилені) патрони, радіостанції. На комп'ютері виявили переписку, де фігурант надавав дані про місця дислокації наших військових», - зазначив Болвінов.

Проводиться подальша перевірка та збір усіх фактів і обставин.

Читайте також: СБУ затримала російського шпигуна, який розвідував позиції ППО на сході

Як повідомлялося, 5 липня прокуратура повідомила про підозру в держзраді харків’янину, який через соціальні мережі збирав інформацію про місця дислокації та переміщення військової техніки і особового складу ЗСУ в межах м. Харкова та передав її представникам країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-