Колаборанту з Херсонщини оголосили підозру у викраденні журналіста

Колаборанту з Херсонщини оголосили підозру у викраденні журналіста

Укрінформ
Колаборанту, що дав вказівку викрасти на Херсонщині журналіста обласної газети «Новий день», заочно повідомили про підозру.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє прокуратура Херсонської області.

«Громадянину України заочно повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний, обіймаючи посаду так званого керівника незаконно сформованої «новокаховської військово-цивільної адміністрації», діючи за попередньою змовою з «радником голови днр», який фактично керує діями незаконного збройного формування на території Каховського району, надав вказівку викрасти журналіста Херсонської обласної газети «Новий день», через його професійну діяльність та громадянську позицію.

12 березня 2022 року представники зс рф та учасники незаконного збройного формування, застосовуючи фізичну силу, затримали журналіста і перевезли його в приміщення раніше захопленого райвідділу поліції. Там потерпілого прикували кайданками до батареї, допитували, погрожували розправою, били та незаконно утримували впродовж тижня. Згодом його відпустили. Внаслідок таких дій журналіст отримав тілесні ушкодження різного ступеню.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції в Херсонській області.

Читайте також: У Херсоні на стінах з'явилися написи проти псевдореферендуму

Як повідомляли раніше, так званому «раднику днр», який фактично керує незаконним формуванням на території Каховського району, повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших законів та звичаїв війни.

Своєю чергою журналіст Олег Батурін у Фейсбуці інформує, що оприлюднено повідомлення про підозру гауляйтеру Нової Каховки Володимиру Леонтьєву.

Як повідомляв Укрінформ, Олег Батурін був викрадений росіянами 12 березня і провів у неволі майже вісім днів. Він впізнав одного зі своїх катів — це так званий «генерал-майор днр» Валентин Мотузенко.

Фото: Херсонська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-