Каховський журналіст, який був у російському полоні, впізнав одного зі своїх катів

Каховський журналіст, який був у російському полоні, впізнав одного зі своїх катів

Укрінформ
Каховський журналіст Олег Батурін, який був у російському полоні, впізнав одного зі своїх катів — це так званий "генерал-майор днр" Валентин Мотузенко.

Про це він, який був викрадений росіянами 12 березня і провів у неволі майже вісім днів, написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Впізнав другого садиста, який разом з "гауляйтером" Нової Каховки Володимиром Леонтьєвим у кабінеті міського голови Нової Каховки ввечері 12 березня погрожував мене вбити. Валентин Іванович Мотузенко, "генерал-майор днр", вважається засновником батальйону "Кальмиус", радник голови "днр", член "союза добровольцев донбасса". Місце народження - Новопавлівка, Волноваського району, Донецька область, 18 травня 1964 року”, - інформує Батурін.

Читайте також: У Медіа Центрі Україна анонсували групові тури для журналістів до «більш-менш безпечних територій»

Як зазначив журналіст, Мотузенко ж “знімав” міського голову Каховки Віталія Немерця 1 квітня і всім представлявся як “атаман иванович из Донецка”.

Як повідомляв Укрінформ, міський голова Каховки на Херсонщині Віталій Немерець, який не погодився співпрацювати із загарбниками, виїхав із захопленого військами рф міста на підконтрольну українській армії територію.

Читайте також: У Каховці російські військові облаштували катівню у приміщенні поліції

1 квітня озброєні військові рф прийшли на засідання міськвиконкому Каховки і призначили «керувати» містом Павла Філіпчука, який донедавна жив у російському місті Сочі і повернувся за кілька днів до нападу рф на Україну. Крім того, загарбники призначили «своїх людей» на посади керівників поліції і водоканалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-