У Каховці російські військові облаштували катівню у приміщенні поліції

У Каховці російські військові облаштували катівню у приміщенні поліції

Укрінформ
У Каховці на Херсонщині російські військові б'ють і катують людей у приміщенні поліції.

Про це повідомила у Фейсбуці уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

"У Каховці рашисти облаштували катівню у приміщенні поліції, де б’ють та піддають тортурам заручників електричним струмом", - написала Денісова.

За її словами, російські солдати затримують на вулицях міста не лише активістів чи учасників АТО/ООС, а й чоловіків, які не мають жодного стосунку до військової служби і не виходили на мітинги проти окупації. Для цього використовується формальний привід - «порушення правопорядку» або «порушення комендантської години».

Уповноважена ВР додала, що біля відділку поліції постійно збирається черга з родичів затриманих чоловіків, люди намагаються дізнатися про долю своїх рідних або передати продукти харчування та речі першої необхідності.

Читайте також: Діти, пенсіонери, чоловіки: Денісова розповіла про кричущі випадки ґвалтувань рашистами українців

Як повідомляють свідки, в приміщенні каховської поліції перебуває понад 10 цивільних осіб, дехто з них утримується там вже кілька тижнів. Чоловіків катують електрошокерами, б’ють.

Найжорстокіше російські військові ставляться до тих, хто має відношення до силових структур — бійців територіальної оборони та колишніх учасників АТО/ООС.

"Такі дії рф є воєнним злочином і злочином проти людяності відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту Міжнародного кримінального суду та прямим порушенням статей 3 та 34 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статей 9 та 21 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права та статті 5 Європейської конвенції з прав людини", - підкреслила вона.

Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів і порушень росією прав людини в Україні.

Читайте також: Денісова розповіла про тортури росіян над українськими полоненими

Як повідомляв Укрінформ, міський голова Каховки на Херсонщині Віталій Немерець, який не погодився співпрацювати із загарбниками, виїхав із захопленого військами рф міста на підконтрольну українській армії територію.

1 квітня озброєні військові рф прийшли на засідання міськвиконкому Каховки і призначили «керувати» містом Павла Філіпчука, який донедавна жив у російському місті Сочі і повернувся за кілька днів до нападу рф на Україну. Крім того, загарбники призначили «своїх людей» на посади керівників поліції і водоканалу.

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-