Загарбники намагаються провести в Сєвєродонецьку «перепис» населення

Загарбники намагаються провести в Сєвєродонецьку «перепис» населення

Укрінформ
російські загарбники намагаються налагодити в окупованому Сєвєродонецьку «адміністративну діяльність», задля чого хочуть провести перепис тих, хто тут ще залишився.

Про це в Фейсбуці повідомив керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк, передає Укрінформ.

«У місті окупанти намагаються відновити адміністративну діяльність, для чого створили «комендатуру» й призначили «коменданта». Вони зараз посилено шукають спеціалістів ЖКГ, аби хоч якось відновити міську інфраструктуру. Але якщо вони за допомогою переносних генераторів і зможуть відновити електропостачання, його не вистачить навіть для запуску насосних станцій», - зазначив Стрюк.

Окрім цього, «комендатура» збирається провести перепис населення, в першу чергу – дітей.

«Вони пояснюють це тим, що такі дані потрібні для організації навчального процесу, але я в це не вірю. Усі школи в місті в такому стані, що відновити в них навчання неможливо. Очевидно, в окупантів якісь інші цілі в цьому перепису», - наголосив очільник міста.

Читайте також: Кадирівці зруйнували мечеть у Сєвєродонецьку та спробували звинуватити ЗСУ - імам

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-