Львів готується до можливої ескалації з боку білорусі

Львів готується до можливої ескалації з боку білорусі

Укрінформ
У Львові провели оперативну нараду за участю військового та цивільного керівництва міста, щоб напрацювати план дій на випадок ескалації з боку Білорусі, зокрема у кожному районі міста тепер буде штаб оборони.

Про це в Телеграмі повідомив мер Львова Андрій Садовий, передає Укрінформ.

«У кожному районі міста створимо штаб оборони та проведемо додатковий вишкіл для членів добровольчих формувань тероборони. Поки ми не будемо переводити їх на цілодобове чергування. Але це рішення може змінитись у будь-який момент. Оскільки ситуація на білорусько-українському кордоні є непередбачуваною, і в цьому її найбільша складність. Також розглядаємо варіант формування резервних добровольчих батальйонів з працівників міської ради та комунальних підприємств. Продовжуємо формувати стратегічний резерв продуктів на випадок блокування шляхів постачання», — повідомив Садовий.

Міський голова додав, що важливо, аби львів’яни знали, що місто в безпеці, і ворог не міг здійснити провокацій.

Читайте також: Біля українського кордону зосереджені сім білоруських батальйонів – розвідка

Як повідомлялося, для захисту Львова, як міста-мільйонника, було сформовано 125-у територіальну бригаду ЗСУ. Кількість набраних людей не розголошують, однак зазначають, що їх тисячі. Для допомоги бригаді також створили Центр підтримки та благодійний фонд.

Читайте також: Ознаки формувань ударних груп у білорусі наразі відсутні, але можливі провокації - Єнін

У Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України заявили, що кремлівські пропагандисти все активніше поширюють наратив про високу ймовірность нападу на Україну білоруських військ, щоб посіяти паніку в суспільстві.

Фото: Андрій Садовий, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-