На Львівщині вкрали військову гумдопомогу на 25 мільйонів

На Львівщині вкрали військову гумдопомогу на 25 мільйонів

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України у Львівській області повідомила про підозру зловмиснику, який організував схему розкрадання військової гуманітарної допомоги вартістю 25 млн грн.

Про це СБУ повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Зловмисником виявився 43-річний мешканець регіону. Саме він «вирішував» усі питання, аби злочинне угрупування отримувало дозвільні документи від військових частин для безперешкодного перевезення амуніції через кордон. А згодом, замість передачі гумдопомоги на потреби ЗСУ, зловмисники продавали бронежилети, отримуючи прибуток для власного збагачення», - йдеться у повідомленні.

На Львівщині розкрадали військову гуманітарну допомогу

Усім фігурантам схеми (в тому числі двом учасникам, яких викрили раніше) оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб) та ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Читайте також: У Києві викрили схему незаконного переправлення в Україну іноземців, зокрема росіян

Раніше, 6 червня, спецслужба викрила одного з виконавців протиправної схеми. Зловмисника було затримано на гарячому під час продажу партії бронежилетів.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській області 15 червня 2022 року викрито та повідомлено про підозру одному з організаторів схеми. Зловмисником виявився 42-річний керівник одного з рекламних холдингів України. У ході обшуків правоохоронці виявили майже 3 тисячі бронежилетів на суму близько 25 млн грн, які були завезені в Україну як гуманітарна допомога армії.

Триває останній етап експертиз вилученої амуніції, надалі її передадуть на потреби ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-