У Києві викрили схему незаконного переправлення в Україну іноземців, зокрема росіян

У Києві викрили схему незаконного переправлення в Україну іноземців, зокрема росіян

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці викрили схему незаконного переправлення в Україну іноземців, зокрема громадян російської федерації, шляхом фіктивного працевлаштування у волонтерську організацію.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє e Телеграмі.

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру двом зловмисникам в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України)", – ідеться в повідомленні. 

Встановлено, що зловмисники налагодили протиправний механізм оформлення посвідок на тимчасове чи постійне проживання в Україні іноземцям з подальшою легалізацією на території держави. Для цього іноземців залучали як волонтерів благодійної організації з можливістю безперешкодного в’їзду та виїзду через державний кордон.

Вартість послуги в середньому становила 26 тисяч гривень.

У ході документування злочинної діяльності правоохоронці затримали зловмисників "на гарячому".

За місцем проживання фігурантів проведені обшуки, вилучені документи, що підтверджують протиправну діяльність, зокрема чорнові записи щодо оформлення можливих підроблених документів для виїзду в країни Європейського Союзу і документів про отримання вищої освіти державного зразка.

До суду передане клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: У Мукачевому викрили агента російських спецслужб

Як повідомляв Укрінформ, раніше в Чернівецькій області правоохоронці викрили трьох місцевих жителів, які організували незаконне переправлення чоловіків призовного віку до країн Європейського Союзу.

Фото: Телеграм Київської міської прокуратури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-