Загарбники розбирають та вивозять у Донецьк головний фонтан Маріуполя - міськрада

Загарбники розбирають та вивозять у Донецьк головний фонтан Маріуполя - міськрада

Укрінформ
російські загарбники у Маріуполі Донецької області під ширмою реконструкції вивозять у Донецьк головний фонтан міста, який є мінікопією фонтану зі Скай Гардена в Англії.

Про це в Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«росія, як й фашисти у Другу Світову Війну, розкрадають у Маріуполі все. Наразі мародерять залишки головного фонтана біля зруйнованого драмтеатру. Він був мінікопією англійського фонтану із Скай Гардена. Наразі його розбирають під ширмою реконструкції. Але відомо, що сучасну установку та форсунки фонтана відправлять до Донецька. Таке собі “покращення” за рахунок Маріуполя. Не змогли за 8 років створити щось путнє самі, так вкрали», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, зі шкіл Маріуполя російські загарбники вкрали «розумні дошки» та вивезли в тимчасово окупований Донецьк.

У тимчасово захопленому російськими загарбниками Маріуполі вже зафіксовано понад 1256 воєнних злочинів агресора, які в Україні досліджує прокуратура.

Читайте також: У Маріуполі загарбники зібрали дані металургів – їх можуть депортувати чи мобілізувати

Агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Читайте також: У Маріуполі бракує води та їжі – люди полюють на голубів

Маріуполь наразі на порозі екологічної та інфекційної катастроф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-