У Маріуполі загарбники зібрали дані металургів – їх можуть депортувати чи мобілізувати

У Маріуполі загарбники зібрали дані металургів – їх можуть депортувати чи мобілізувати

Укрінформ
У Маріуполі загарбники під різними приводами зібрали персональні дані працівників металургійних підприємств і тепер обіцяють їх "релокувати", що може означати депортацію чи "мобілізацію".

Таку думку висловив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, повідомляє Укрінформ.

"Навколо заводів довго тривали процеси масового збору металургів... То фіктивні видачі трудових книжок, то навпаки - збір нових заяв. І от сьогодні фактичний гауляйтер Донецької області Хоценко заявив, що працівників металургійних підприємств Маріуполя буде переміщено та “релоковано" на інші помислові підприємства", - написав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі загарбники намагаються вербувати евакуйованих громадян – розвідка

При цьому, зазначає він, на окупованій частині Донецької області немає працюючих промислових підприємств. Тобто, на його переконання, працівників заводів або примусово депортують на підприємства в росію, або “релокація” означає “мобілізацію”.

За його словами, персональні оновлені дані здебільшого вже подані самими металургами під час маніпуляцій загарбників на заводах та додатково підтверджені даними фільтрації.

"Тому знов - терміново евакуюйтесь. Поки є "коридорчик" та не опинились в окопах або за Полярним колом", - закликав радник міського голови.

Читайте також: Мешканці Маріуполя відновлюють власне житло самотужки

Як повідомляв Укрінформ, металургійний комбінат "Азовсталь" у Маріуполі повністю знищений унаслідок обстрілів. Загарбники озвучили плани створити там "місце для відпочинку", можливість відновити роботу підприємства не розглядається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-