Із захоплених громад на Харківщині вдалося евакуювати майже 800 людей

Із захоплених громад на Харківщині вдалося евакуювати майже 800 людей

Фото
Укрінформ
На Харківщині із захоплених громад 27 червня вдалося евакуювати майже 800 людей.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила координатор евакуації населення по Харківщині чеської громадської організації Helping to leave Діна Уріх.

«Вдалося виїхати 792 особам, із них 218 – діти», - повідомила Уріх.

Через обстріл, який здійснили окупаційні війська, евакуація закінчилася раніше, ніж планувалося. Однак серед громадян, які виїздили, постраждалих немає.

Із захоплених громад на Харківщині вдалося евакуювати майже 800 людей / Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області

За даними волонтерської організації, військові рф усе посилюють «правила» виїзду. «Маємо інформацію, що деяких чоловіків старше 60 років учора не випустили», - зазначила координатор евакуації.

Також російські військові знову не дозволили під’їхати до дамби, люди йшли пішки близько двох кілометрів, що особливо важко для літніх осіб і хворих.

Читайте також: ЗСУ на Харківщині відкинули ворога на двох напрямках

Як повідомляв Укрінформ, у селищі Печеніги на Харківщині 27 червня під час евакуації населення із захоплених громад російські загарбники почали обстріл, поранення отримав 90-річний місцевий мешканець. Було зруйновано декілька житлових будинків. Вибухи спричинили пожежу в двох домоволодіннях.

Починаючи з 30 травня, волонтери за підтримки влади організовують виїзд населення із захоплених громад Харківщини.

20 червня на підконтрольну Україні територію вийшли 993 людини. За даними чеської громадської організації Helping to leave, це був уже четвертий масовий виїзд людей, однак із кожним разом військові рф встановлюють все більше обмежень. Так, 20 червня не випускали підлітків, чий вік наближається до 15-18 років, чоловіків із довідками про інвалідність і навіть людей із онкологічними захворюваннями.

Загалом, із урахуванням евакуації 27 червня, через Печеніги вдалося виїхати майже 7 тис. людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-