На Харківщині під час евакуації загарбники відкрили вогонь, одну людину поранили

На Харківщині під час евакуації загарбники відкрили вогонь, одну людину поранили

Фото
Укрінформ
У селищі Печеніги на Харківщині під час евакуації населення із захоплених громад російські загарбники почали обстріл, поранення отримав 90-річний чоловік.

Про це повідомив у Телеграмі Печенізький селищний голова Олександр Гусаров, передає Укрінформ.

«Понеділок, якого так чекали люди, що втікають з тимчасово окупованих територій, виявився не добрим днем і дуже умовним «зеленим коридором». Сьогодні під час евакуації людей через селище Печеніги російські війська обстріляли селище Печеніги та колону автобусів з мирними людьми. Є постраждалі. Мешканець селища, людина за 90 років, який пережив Другу Світову війну, отримав поранення», - поінформував Гусаров.

На Харківщині під час евакуації загарбники відкрили вогонь, одну людина поранили / Фото: Олександр Гусаров, Телеграм

За його даними, в селищі було зруйновано декілька житлових будинків. Також вибухи спричинили пожежу в двох домоволодіннях. Наразі допомогу жителям надають рятівники та медичні працівники.

Як повідомляв Укрінформ, по понеділках, починаючи з 30 травня, волонтери за підтримки влади організовують виїзд населення із захоплених громад Харківщини.

20 червня через зруйновану дамбу в Печенігах із захоплених громад на підконтрольну Україні територію вийшли 993 людини. За даними координатора евакуації населення по Харківщині чеської громадської організації Helping to leave Діни Уріх, це був уже четвертий масовий виїзд людей, починаючи з 30 травня, однак із кожним разом військові рф встановлюють все більше обмежень. Так, учора не випускали підлітків, чий вік наближається до 15-18 років, чоловіків із довідками про інвалідність і людям із онкологічними захворюваннями.

Загалом через дамбу в Печенігах вдалося виїхати понад 6 тис. людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-