Повідомили про підозру коригувальнику ракетних ударів по Львівщині

Повідомили про підозру коригувальнику ракетних ударів по Львівщині

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру чоловіку, який коригував ракетні удари росіян по території Львівської області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру громадянину України у держзраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, уродженець Львова, будучи колишнім працівником КДБ СРСР, протягом березня 2022 року надавав допомогу державі-агресору та її воєнізованим формуванням у проведенні підривної діяльності проти України.

Чоловік за допомогою одного з месенджерів передавав інформацію представниками рф про місцезнаходження ЗСУ на території Львівської області для нанесення ракетних ударів.

Підозрюваного затримали. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

У СБУ додали, що агент рф коригував ракетні удари по Яворівському військовому полігону на Львівщині.

«Точні локації з позначками на карті він надсилав куратору через спеціально прихований чат у Телеграм-каналі», - йдеться в повідомленні.

Внаслідок ракетних обстрілів по Яворівському полігону загинуло понад 50 військовослужбовців, ще майже 150 отримали поранення, поінформували в СБУ.

Додатково контррозвідники СБУ досліджують факт, що цей чоловік міг передавати інформацію щодо дислокації іноземного легіону на території військового полігону, додали у спецслужбі.

Досудове розслідування здійснюється Управлінням СБУ в Львівській області.

Читайте також: На Черкащині СБУ викрила чотирьох російських пропагандистів

Як повідомлялося, з початку повномасштабного вторгнення рф Служба безпеки повідомила про підозри більше 760 російським громадянам. Вони причетні до ведення агресивної війни, військових злочинів і підривної діяльності проти України. Постійно ведеться контррозвідувальна робота з виявлення осіб, які надають сприяння ворогу на території нашої держави.

Фото: Телеграм ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-