На Волині знайшли білоруську військову форму, вибухівку, зброю та наркотики

На Волині знайшли білоруську військову форму, вибухівку, зброю та наркотики

Фото
Укрінформ
Під час перевірки безпекової ситуації в північних районах Волині поліцейські та нацгвардійці виявили білоруську військову форму, вибухівку, зброю та наркотики.

Про це Суспільному повідомила речниця військової частини 1141 Нацгвардії України Юлія Ковпак, передає Укрінформ.

«В першу чергу оглядали покинуті будівлі. Два комплекти білоруської військової форми знайшли у Шацькому районі. Також серед вилучених предметів: один РПГ, зброя, понад тисячу набоїв, тротилові шашки, протитанкові міни, тактичні ножі, рації, понад півсотні кущів маку та наркотики», - зазначила Ковпак.

Загалом перевірили більше ніж 60 населених пунктів у прикордонних районах Волинської області.

Де саме виявили вибухонебезпечні предмети, в Нацгвардії наразі не розголошують. За словами речниці нацгвардійців, їх було знайдено в різних місцях області. Кому вони належать – встановлюють правоохоронці.

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, рф спробує втягнути білорусь у військовий конфлікт з Україною за допомогою низки провокацій щодо інфраструктурних об'єктів та цивільного населення. Для цього в місто Мозир під виглядом цивільного населення прибули диверсійні групи. До їхнього складу входять кадрові співробітники головного розвідувального управління рф і найманці приватних військових компаній, контрольованих пригожиним і шойгу.

Читайте також: Розвідка: сьогоднішні ракетні удари – масштабна провокація рф з метою втягнення білорусі у війну

Як повідомлялося, білорусь продовжує надавати свої ресурси для допомоги російській федерації у збройній агресії проти України.

Фото: Військова частина 1141 Нацгвардії України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-