Із початку війни на Харківщині з-під завалів витягли 179 тіл загиблих

Із початку війни на Харківщині з-під завалів витягли 179 тіл загиблих

Укрінформ
На Харківщині від початку повномасштабного вторгнення з-під завалів зруйнованих загарбниками будівель рятувальники дістали тіла 179 загиблих.

Про це повідомив на брифінгу в Kharkiv Media Hub заступник начальника Головного управління ДСНС України в Харківській області Анатолій Торяник, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні рятувальники Харківського гарнізону провели розбирання завалів на понад 140 об’єктах, на яких було врятовано більше 160 осіб. На жаль, вилучено тіла 179 загиблих», - сказав Торяник.

За його словами, наймасштабніші пошукові роботи та розбирання завалів були у Шевченківському та Київському районах Харкова, в області – в Харківському районі.

Читайте також: На Харківщині за добу під обстрілами загарбників загинули троє людей

Торяник зазначив, що більшість рятувальників Харківського управління ДСНС, які опинилися в захоплених районах, не виїхали, а продовжують працювати там.

«На окупованих територіях у нас залишилися наші підрозділи ДСНС. Вони, за винятком деяких, усі функціонують у штатному режимі. Особовий склад виходить на чергування, виїжджає на пожежі, рятує людей... І з ними є зв'язок, вони доповідають про результати своєї роботи», - сказав Торяник.

Він наголосив, що дуже складна ситуація в захопленому місті Ізюм.

«Наш підрозділ функціонує. Там дуже складна була гуманітарна ситуація, і наші співробітники на пожежних автомобілях виїжджали, брали гуманітарну допомогу, молоко роздавали людям для того, щоб якось полегшити їхнє перебування. Але там дуже складна ситуація», - сказав заступник начальника управління.

Читайте також: Харків’ян заспокоїли - ситуація в місті під контролем, евакуюватися не треба

Деякі співробітники все ж виїхали з окупованої території, але чергують у Харкові чи інших районах області.

При виконанні обов’язків, за даними облуправління, загинули троє саперів і двоє рятувальників ДСНС, ще 15 зазнали поранень (станом на 20 травня, було відомо про вказаних загиблих і сімох поранених).

Як повідомлялося, третина території Харківської області перебуває в окупації. За даними обласної поліції, офіційно підтверджено загибель 860 цивільних осіб унаслідок дій рф на Харківщині.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-