Суд виніс вирок меру міста на Харківщині у справі про держзраду

Суд виніс вирок меру міста на Харківщині у справі про держзраду

Укрінформ
Мера міста Південне на Харківщині Олександра Брюханова суд визнав винним у посяганні на територіальну цілісність України та призначив покарання у вигляді п`яти років позбавлення волі без конфіскації майна з іспитовим терміном два роки, враховуючи підписану угоду між обвинуваченим і прокуратурою.

Про це стало відомо з вироку Київського районного суду Харкова, опублікованого в Єдиному реєстру судових рішень 22 червня, передає Укрінформ.

«Затвердити угоду про визнання винуватості від 11.06.2022, укладену між прокурором, підозрюваним та його захисником. ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України та призначити йому покарання у вигляді 5 (п`яти) років позбавлення волі. Відповідно до ст.75 КК України ОСОБА_1 від призначеного покарання звільнити з іспитовим строком на 2 (два) роки», - йдеться у вироку.

З документа відомо, що запобіжний захід у вигляді тримання під вартою голові Південної міської ради скасували та звільнили його з-під варти в залі суду.

Читайте також: У Львові розпочався суд у справі Медведчука

На нього покладено обов`язки у відповідності зі ст. 76 КК України: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи, не виїжджати за межі України без погодження з представником уповноваженого органу з питань пробації.

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що в результаті спецоперації військові за підозрою в держзраді затримали міського голову Південного Олександра Брюханова, його заступника, а також керівника місцевого райвідділку поліції і дільничного інспектора.

За даними слідства, 27 лютого біля входу в будівлю клубу в місті Південне перед більш як 70 громадянами Брюханов заявив, що в ході спроби рф захоплення та подальшої окупації міста не треба чинити опір таким діям загарбників, у зв`язку з чим формування сил супротиву та видачі вогнепальної зброї місцевим мешканцям здійснюватися не будуть. На своє виправдання посадовець сказав, що така бездіяльність мала б зберегти життя місцевих жителів.

Самовисуванця Брюханова обрали мером Південного у жовтні 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-