У Херсоні після російського полону помер експоліцейський - за фактом відкрили справу

У Херсоні після російського полону помер експоліцейський - за фактом відкрили справу

Укрінформ
За фактом смерті колишнього керівника служби громадської безпеки Головного управління Нацполіції в Херсонській області Олега Худякова розпочато кримінальне провадження.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила речниця ГУ Нацполіції в Херсонській області Тетяна Скуба.

«Розпочато кримінальне провадження за фактом смерті колишнього нашого співробітника», - сказала речниця.

Вона зазначила, що у рамках кримінального провадження будуть з’ясовувати обставини смерті Олега Худякова.

Як повідомило херсонське видання «Мост», пішов з життя колишній керівник служби громадської безпеки Головного управління Нацполіції України в Херсонській області Олег Худяков. За інформацією джерел видання, Худяков наклав на себе руки після викрадення російськими загарбниками. Ймовірно, його примушували до співпраці, але він на це не пішов.

Читайте також: Загарбники відпустили викраденого проректора Херсонського університету

Люди, які брали участь в громадському житті Херсона, а також херсонські журналісти, дуже добре знають Худякова, бо він був присутній на багатьох громадсько-політичних заходах. Олег Худяков не мав політичної упередженості, завдяки чому підтримував рівні стосунки з представниками різних політичних сил, завжди намагався мирно вирішити усі конфлікти, інформує видання.

Під час подій Євромайдану Худяков підтримував конструктивні відносини з учасниками протестних акцій, не приховуючи свого негативного ставлення до намірів тодішнього керівництва МВС активно застосовувати силу. Багато в чому завдяки саме Худякову події кінця 2013-го - початку 2014-го року в Херсоні пройшли без значних загострень.

Як згадує у Фейсбуці заступник голови Херсонської районної ради Станіслав Трошин, що нині перебуває на території, підконтрольній ЗСУ, в Херсоні під час Євромайдану був «один нормальний представник МВС» - Худяков. Єдиний з всієї системи, хто наважився, незважаючи на позицію керівництва обласного МВС, прийти до Трошина після побиття того в під'їзді і назвати речі своїми іменами: «ці виродки колись за це заплатять».

«Маю надію, що виродки, які довели його до самогубства, теж дуже скоро за це заплатять», - написав Трошин.

Політолог Володимир Молчанов відзначив у Фейсбуці, що Худяков - чесний міліціонер і поліцейський, що був уже на пенсії, ефективний керівник, виважений і неупереджений.

Читайте також: У Херсоні підірвали автівку депутата-колаборанта Ковальова – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, поліція Херсонщини станом на 22 червня відкрила 408 кримінальних проваджень щодо зникнення безвісти мирних жителів області, нині відомо про звільнення 204 громадян, доля ще 204 викрадених досі невідома.

Постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева повідомила, що на Херсонщині російські загарбники утримують у своїх катівнях близько 600 осіб, також викрадених мешканців області вивозять у Крим.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-