Загарбники відпустили викраденого проректора Херсонського університету

Загарбники відпустили викраденого проректора Херсонського університету

Укрінформ
російські загарбники відпустили викраденого проректора Херсонського державного університету Максима Вінника, він уже на підконтрольній ЗСУ території.

Про це у Фейсбуці повідомив ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський, передає Укрінформ.

«Наш друг, колега, проректор Херсонського державного університету Максим Вінник вже на підконтрольній уряду території України. Тільки що зателефонував і сповістив, що з ним нарешті все добре і він у безпеці», - написав він.

Вінника було звільнено днями, інформацію про звільнення оприлюднили лише зараз з огляду на безпеку, зазначив ректор.

Співаковський подякував за підтримку освітянській спільноті – викладачам, співробітникам, студентам ХДУ та інших університетів країни та зарубіжжя, Міністерству освіти і науки України, міжнародним та державним правозахисним інституціям, правоохоронним органам, громадськості, журналістам. За його словами, важливе кожне слово в ефірі, кожна публікація, пост, згадування у доповідях, у тому числі на міжнародній арені.

Читайте також: У Херсоні колаборанти з військовими вдерлися до державного університету - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня колаборантки Тетяна Томіліна та Тетяна Кузьміч разом із озброєними військовими рф вдерлися до Херсонського державного університету. У цей же день загарбники викрали проректора ХДУ Максима Вінника.

Наразі центр управління Херсонського державного університету тимчасово працює на базі Прикарпатського національного університету.

Ректор Херсонського держуніверситету Олександр Співаковський закликав співробітників вишу, які перебувають на тимчасово захопленій території, не йти на співпрацю з ворогом. Він запевнив, що будуть виконані всі фінансові зобов’язання перед тими, хто знаходиться у вимушеному простої, та тими, хто працює дистанційно.

Фото: Олександр Співаковський, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-