Загарбники змушують українських лікарів виписувати фіктивні довідки про нездатність до служби

Загарбники змушують українських лікарів виписувати фіктивні довідки про нездатність до служби

Укрінформ
Загарбники примушують українських лікарів виписувати фіктивні довідки про нездатність до військової служби та спалюють тіла своїх убитих.

Про це Головне управління розвідки МОУ повідомляє в Телеграмі, передає Укрінформ.

Так, у тимчасово захопленому місті Токмак Запорізької області почастішали випадки звернення до місцевих лікарів з боку російських військових. Головна вимога: надати довідки про нездатність продовжувати військову службу за станом здоров’я. При цьому для лікарів виникає подвійна загроза.

«У разі відмови надати довідку – рашисти погрожують розправою. В разі видачі фіктивного документа неприємності обіцяє окупаційна комендатура. Через це деякі лікарі були змушені звільнитися та евакуюватися на підконтрольну уряду України територію». – розповіли у ГУР.

Читайте також: Херсонська облрада: росіяни вражені рівнем нашої медицини та зарплатами лікарів

Також відомо, що студенти Таврійського агротехнологічного університету ім. Моторного (Мелітополь) ігнорують запрошення на навчання від створеного загарбниками керівництва Мелітопольського державного університету.

«Близько 95% слухачів висловило бажання продовжити навчання, якщо заклад буде підпорядковано Міністерству освіти України», - зазначили у ГУР.

А в районі Нової Каховки Херсонської області після нанесення вогневого ураження з боку ЗСУ загарбники вивезли тіла своїх вбитих військових у район аеродрому Чаплинка.

«На аеродромі підготовлено котлован з автомобільними шинами. В нього відвантажувались трупи та спалювались. Місцеві мешканці скаржаться на трупний запах», - додали у ГУР.

Читайте також: На Херсонщині люди чотири доби стоять у черзі, аби виїхати коридором на Запоріжжя - облрада

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, у тимчасово захопленому місті Бердянськ Запорізької області російські загарбники організовують штучні черги в центри надання адміністративних послуг з метою створення видимості високого попиту на російський паспорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-