У Бердянську загарбники організовують штучні черги нібито за паспортами рф - розвідка

У Бердянську загарбники організовують штучні черги нібито за паспортами рф - розвідка

Укрінформ
У тимчасово захопленому місті Бердянськ Запорізької області російські загарбники організовують штучні черги в центри надання адміністративних послуг з метою створення видимості високого попиту на російський паспорт.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє в Телеграмі.

"Окупаційна адміністрація Бердянська створює штучні черги в місцеві ЦНАПи. Щоб продемонструвати начебто "бажання" місцевих жителів отримати російські паспорти, всіх, хто стоїть на обліку у військовій комендатурі Бердянська, примусово відправляють до ЦНАП для створення черг перед пунктами фотографування на документи", – ідеться в повідомленні.

За даними розвідки, громадян, які не погодились стояти в чергах, відправляють на громадські роботи.

Крім того, протягом поточного тижня на тимчасово захоплених територіях півдня України спостерігалася робота мобільної групи радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби збройних сил росії.

Під час роботи зазначених груп на кожній конкретній локації в радіусі від кілометра зникав мобільний зв’язок українських операторів та блокувалася можливість перегляду українських сайтів в мережі Інтернет. Після переміщення групи з локації доступ до українських сайтів відновлювався.

Як зауважили в ГУР, головним завданням зазначених груп, імовірно, був пошук проукраїнськи налаштованих осіб та членів їхніх сімей.

У тимчасово окупованому Старобільську Луганської області, за інформацією розвідки, "влада" проводить "інвентаризацію" обладнання місцевих аграрних компаній. Загарбники пояснюють, що кінцева мета цих дій – створення "нового сільськогосподарського підприємства за принципом колективного господарства".

Колишнім співробітникам пояснюють, що в разі повернення на роботу, їхня заробітна плата не перевищуватиме 10 тис. російських рублів (менше ніж 5 тис. грн). Ті, хто погодиться на такі умови, мають повернутися на робочі місця до червня та прийняти російське громадянство до вересня.

Читайте також: У Маріуполі безкоштовну труну для поховання треба чекати до двох тижнів

У тимчасово захопленому селі Кінські Роздори Запорізької області у приміщенні місцевої лікарні, за даними ГУР, розмістилися близько 40 російських військових.

"З метою "кругової охорони", загарбники розосередили по периметру лікарні вибухові пристрої у вигляді "розтяжок". Після цього з території одного з прилеглих господарств зайшла коза. У результаті хаотичного руху, тварина "знешкодила" декілька гранат. Унаслідок ланцюгового спрацювання боєприпасів кілька росіян отримали поранення різного ступеню тяжкості", - додали в ГУР.

Читайте також: На Херсонщині загарбники викрали списки виборців

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, російські загарбники на тимчасово захоплених територіях, зокрема в Маріуполі, пропонують працювати "за їжу", а також залучають на посади вчителів людей без педагогічної освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-