росіянам не вдалося створити ефективну агентурну мережу в Херсонській області

росіянам не вдалося створити ефективну агентурну мережу в Херсонській області

Укрінформ
На Херсонщині окупанти не мають підтримки від місцевої влади, від голів громад, місцевих чиновників, населення. Вони не змогли створити ефективну агентурну мережу в області перед вторгненням.

Як передає Укрінформ, про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, який нещодавно виїхав з окупованого Херсона, в інтерв’ю, оприлюдненому на сайті політичної партії «Слуга народу».

«Таких людей (які ще до окупації чекали на росію - ред.) було мало. Якщо були, то одиниці. Могли бути заздалегідь підготовлені сплячі агенти, яким платила гроші фсб. Адже ми розуміємо, що росіяни до цієї війни готувалися досить довго. Одним напрямом якраз і було створення агентури», - сказав Соболевський.

Але, як зазначив він, треба віддати належне херсонцям - росіянам не вдалося створити ефективну мережу в області. Тому, що все, за що окупанти зараз беруться, закінчується грандіозним епічним провалом. Немає підтримки від місцевої влади, від голів громад, місцевих чиновників, населення, наголосив Соболевський.

За його словами, навіть ті люди, які раніше толерантно ставилися до росії, зараз ненавидять її не менше за тих, хто завжди виступав проти дружби з нею. Після всіх воєнних злочинів ненависть до росії переживе не одне покоління херсонців, люди чудово розуміють, що ситуація, в якій вони опинилися, - це все через рф, додав Соболевський.

Читайте також: Жителям захопленої Херсонщини радять виїхати через загрозу боїв

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник голови Херсонської облради, якому вдалося вибратися із захопленої області, дав свідчення Службі безпеки України про російських злочинців, які стріляли у беззбройних херсонців.

В умовах окупації Соболевський займався, зокрема, питаннями гуманітарної сфери області та брав активну участь у протестних процесах проти окупації. Після виходу він відразу ж звернувся до СБУ із заявою про проведення стосовно нього перевірки всіх його дій з першого дня війни із застосуванням усіх необхідних заходів та засобів, включаючи проходження поліграфа. Він упевнений, що ця процедура є обов'язковою для кожного представника влади, який перебував на тимчасово окупованій території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-