Жителям захопленої Херсонщини радять виїхати через загрозу боїв

Жителям захопленої Херсонщини радять виїхати через загрозу боїв

Укрінформ
Із захопленої російськими загарбниками Херсонщини краще виїхати, в обласному центрі ворог, ймовірно, готується до вуличних боїв.

Про це у Фейсбуці повідомив депутат облради, радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань, передає Укрінформ.

«Чому саме зараз всі заговорили про евакуацію з нашої області? Окупанти, ймовірно, готуються до вуличних боїв у Херсоні, про це свідчать укріплення, які вони будують. Кожен день — це небезпека. І звільнення не буде безпечним. Це — війна. Той, хто зараз знаходиться в окупації, розуміє це не гірше за нас», - написав він.

Відповідно, якщо є така можливість, то область краще покинути, додав він. Але Хлань зазначив, що ті, хто лишається, мають на це поважні причини. Він закликав поважати їхній вибір і підтримувати наскільки це можливо.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликає жителів Херсонщини виїжджати, щоб полегшити деокупацію.

Читайте також: У Херсонській області захоплено понад 600 осіб – голова ОВА

На Херсонщині загарбники блокують зелені коридори, евакуацію, викрадають мирних жителів.

Українців закликають долучатися до організації безкоштовного вивезення мешканців із захопленої Херсонщини, оскільки заплатити перевізникам від 3,5 тис. до 20 тис. гривень можуть не всі.

За словами начальника Херсонської ОВА, виїзд у бік Миколаївської, Дніпропетровської областей загарбники повністю заблокували, виїхати з окупованої частини можна лише у бік Криму і на Запоріжжя.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-