За виїзд з окупованої Херсонщини перевізники просять до 20 тисяч гривень

За виїзд з окупованої Херсонщини перевізники просять до 20 тисяч гривень

Укрінформ
Українців закликають долучатися до організації безкоштовного вивезення мешканців з окупованої Херсонщини, оскільки заплатити перевізникам від 3,5 тис. до 20 тис. гривень можуть не всі.

Про це у відеозверненні у Фейсбуці заявив в.о. заступника мера Херсона Роман Головня, передає Укрінформ.

«Люди (котрі хочуть виїхати з окупованих територій Херсонщини – ред.) не можуть виїхати з двох простих причин. Основна причина – це фінанси, тому що ми прекрасно знаємо, скільки гилять перевізники – це від 3,5 до 20 тисяч гривень», - зазначає Головня.

Друга проблема – невідомість, з якою стикнуться люди, коли вони виїдуть з окупованої території: куди їхати, як їхати, за що жити і де жити, як заробляти.

Читайте також: На Херсонщині загарбники викрали списки виборців

Головня розповів, що вже розпочав процес організації безкоштовної евакуації мешканців області. Він закликав долучитися до нього всіх, хто має таку можливість, зокрема фінансову, а також водіїв та власників мікроавтобусів.

Сам Головня виїхав на підконтрольну територію три тижні тому. У відеозверненні він заявив, що виконував функції заступника міського голови Херсона із травня 2021 року по квітень 2022 року.

У розмові з кореспондентом агентства телефоном Головня уточнив, що заяви про звільнення не писав, заробітної платні не отримує. Виконував свої функції, поки в мерію не зайшли окупанти, це сталося у середині березні.

На офіційному сайті міської ради Головня вказаний як виконуючий обов’язки заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині загарбники блокують зелені коридори, евакуацію, викрадають мирних жителів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-