Загарбники ізолювали громаду на Харківщині і не дають людям телефонувати рідним

Загарбники ізолювали громаду на Харківщині і не дають людям телефонувати рідним

Укрінформ
У Дергачівській громаді, що межує з Харковом, російські загарбники заборонили мешканцям телефонувати рідним і ввели обмеження на пересування населеними пунктами, людям не вистачає харчів, також немає ліків.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко, передає Укрінформ.

«За інформацією, якою ми володіємо, в окупованих населених пунктах Дергачівщини люди перебувають майже в повній ізоляції. Окупанти ввели суворі обмеження на пересування, забороняють місцевим мешканцям телефонувати своїм рідним та близьким, не забезпечують людей продовольством і медикаментами. Мешканці Козачолопанського, Проходівського та Токарівського округів живуть в реаліях гуманітарної катастрофи», - повідомив Задоренко.

Читайте також: На Харківщині із захоплених ворогом громад евакуювали ще 254 дитини

За його даними, минулої доби ворожа армія завдавала артилерійських ударів по місту Дергачі, селам Безруки, Слатине, Прудянка, Руська Лозова, Питомник. Також окупанти били з танків та інших видів важкої зброї по Прудянці, Цупівці, Дементіївці. Інформація про загиблих чи поранених до керівництва громади не надходила.

Як повідомлялося, Дергачівська громада зазнає щоденних обстрілів. Значна частина жителів виїхала. В окуповані села немає змоги передати гуманітарну допомогу, «зелених коридорів» ворог не погоджує.

Читайте також: У Харкові вночі обстріляли депо метрополітену, є поранений

Війська рф досі контролюють Козачолопанський і Проходівський округи, більшу частину Токарівського старостату. У Цупівці та в районі Великих Проходів кілька тижнів тривають бойові дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-