На Харківщині із захоплених ворогом громад евакуювали ще 254 дитини

На Харківщині із захоплених ворогом громад евакуювали ще 254 дитини

Укрінформ
Із тимчасово захоплених громад Харківської області 20 червня евакуювали понад 250 дітей.

Про це повідомив у Телеграмі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Із тимчасово окупованих територій Харківщини вдалося евакуювати ще 993 людини, серед яких 254 дитини. Для евакуації задіяли більше 30 автобусів до Чугуєва та Харкова», - повідомив голова ОВА.

Читайте також: Від збройної агресії рф в Україні загинули чи поранені 910 дітей

Синєгубов подякував чеській ініціативі «Helping to leave», а також харківськім волонтерам організацій Eventroom, Kharkiv Help, Help me, Kharkiv, «Незламний Харків» та ETOC за допомогу в організації евакуації, а також усім причетним службам - медикам «швидкої», психологам облуправління ДСНС, поліцейським, прикордонникам, працівникам Харківської ОВА, органам місцевого самоврядування, «Червоному Хресту».

Читайте також: На Харківщині з окупованих громад вдалося евакуювати майже тисячу людей

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією координатора евакуації населення по Харківщині чеської громадської організації Helping to leave Діни Уріх, 20 червня через дамбу в Печенігах із тимчасово захоплених громад на підконтрольну Україні територію вийшли 993 людини. Це був уже четвертий масовий виїзд людей, починаючи з 30 травня, однак із кожним разом військові рф установлюють все більше обмежень. Так, учора не випускали підлітків, чий вік наближається до 15-18 років, чоловіків із довідками про інвалідність і людям із онкологічними захворюваннями. За три попередні масові виїзди з тимчасово захоплених громад Харківщини вдалося евакуювати на підконтрольну територію понад 5 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-