У Маріуполі загарбники розпочали ексгумацію загиблих

У Маріуполі загарбники розпочали ексгумацію загиблих

Відео
Укрінформ
російські загарбники у Маріуполі розпочали ексгумацію загиблих.

Про це повідомляє у Телеграмі радник міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ. 

"Окупанти розпочали повільну ексгумацію померлих. Викопують трупи, вантажать на трактори і звозять у “морг на Метро”. Реєстрація ведеться виключно за участю близьких. Через спеку з моргу (тіла відправляють - ред.) одразу до поховання в братських могилах. Не завжди зі встановленням номерів", - написав радник міського голови.

Він констатував, що з боку загарбників "поводження з загиблими як зі сміттям стало нормою".

Водночас Андрющенко поінформував про найбільші проблеми міста. За його словами, питна вода залишається проблемою номер один. Попри анонсоване загарбниками розвезення води раз на тиждень, набрати її можуть не всі мешканці. У деяких районах, де частково з’явилося водопостачання, як питну люди змушені використовувати технічну воду. А для мешканців Лівобережного району ця проблема залишається невирішеною.

Крім того, через проблеми з гуманітаркою (непрацездатні маріупольці її вже майже не отримують) та наявністю пенсій люди стоять у чергах за продуктами до “супермаркетів” по 3-4 години. "Ціни стрімко підвищились одразу з появою грошей у маріупольців. Окупанти наживаються на біді на кожному кроці", - заявив радник міського голови.

Читайте також: У Маріуполі безкоштовну труну для поховання треба чекати до двох тижнів

Як повідомлялося, у Маріуполі загарбники видають безкоштовно труну для поховання, але чекати її треба від одного до двох тижнів.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото: InfoResist

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-