На Херсонщині лишилися проблеми з фінансуванням бюджетників Генічеської тергромади – ОВА

На Херсонщині лишилися проблеми з фінансуванням бюджетників Генічеської тергромади – ОВА

Укрінформ
На захопленій російськими загарбниками Херсонщині лишилися проблеми з фінансуванням бюджетної сфери Генічеської територіальної громади.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська ОВА.

«Зі 111 проблемних питань в бюджетній сфері області, що виникли наприкінці лютого, залишилося лише одне. Це погашення заборгованості із виплати зарплат працівникам бюджетної сфери Генічеської тергромади. Складання повноважень керівництва громади унеможливило будь-яке здійснення видатків зазначеної тергромади», - йдеться у повідомленні.

Для вирішення цього питання було прийнято рішення про утворення військової адміністрації Генічеської тергромади, питання виплат зарплат працівникам бюджетної сфери вирішується, фінансування планують поновити найближчим часом, інформує ОВА. 

Водночас на Херсонщині нині вирішена проблема фінансування з обласного бюджету, йдеться у повідомленні. Понад 130 млн грн профінансовано на потреби обласних установ, зокрема, для виплати зарплат працівникам інтернатів, закладів освіти, охорони здоров’я, соцзахисту тощо. Зарплати почнуть нараховувати вже у вівторок, 21 червня, інформують в ОВА.

Читайте також: Жителів Херсонщини закликають виїхати - щоб було легше працювати ЗСУ

Зазначається, що основна причина, через яку виникли проблеми із фінансуванням - повномасштабне вторгнення рф та тимчасове захоплення більшої частини Херсонщини. Дії загарбників та місцевих колаборантів унеможливили доступ працівників бюджетної сфери до серверів та електронних ключів, із використанням яких проводиться фінансування та виплата зарплат, повідомили в ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, в Херсонській ОВА 18 червня заявили, що проблеми з фінансуванням закладів і установ з Херсонського обласного бюджету вирішені

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-