У Херсонські ОВА заявляють, що проблеми з фінансуванням із обласного бюджету вирішені

У Херсонські ОВА заявляють, що проблеми з фінансуванням із обласного бюджету вирішені

Укрінформ
Проблеми з фінансуванням закладів і установ з херсонського обласного бюджету вирішені.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу сказав депутат облради, радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.

«Так, зараз казначейство проводить всі оплати, Андрій Граділь проводить платежі. Зараз все проходить по обласному бюджету», - заявив Хлань.

Підтвердив цю інформацію у Фейсбуці міський голова Олешок Євген Рищук, який знаходиться на контрольованій ЗСУ території. За словами Рищука, йому вже зателефонував заступник голови ОВА Андрій Граділь, який повідомив, що проблеми з фінансуванням закладів і установ із бюджету Херсонської області вирішені, фінансування розблоковано. Таким чином, отримають зарплати, зокрема, й працівники місцевого інтернату, ПТУ в Олешках, зазначив Рищук.

Читайте також: Наразі близько 300 тисяч пенсіонерів на території ТОТ не отримують виплати — Лазебна

Як інформує у Фейсбуці народний депутат та екскерівник Херсонської ОДА Сергій Козир, близько 60 комунальних установ в Херсонській області отримають 131,6 млн грн на погашення заборгованості з зарплат за другу половину квітня – травень вже найближчим часом. За його словами, влада шукала рішення, як налагодити цей складний фінансовий механізм, адже заборгованість виникла саме через технічні проблеми, які створили загарбники. Сьогодні кошти вже надійшли на рахунок казначейства та з початку наступного тижня вони почнуть з‘являтись у головних розпорядників, написав Козир.

Як повідомлялось, у Херсонській ОВА 19 травня заявили, що соціальні виплати по Херсонщині розблоковано. 27 травня голова ОВА повідомив, що на Херсонщині залишилася проблема з державними базовими виплатами по Генічеській територіальній громаді. Це було пов'язано зі швидким захопленням цієї громади, яка межує з тимчасово окупованим Кримом, із втратою керівництвом громади електронних ключів. Голова ОВА обіцяв, що у першій декаді червня будуть закриті всі виплати на цій території. Також в ОВА заявляли, що існує проблема з виплатами саме з обласного бюджету.

Читайте також: Видача документів про освіту випускникам Херсонщини розпочинається в Кривому Розі

Херсонський політолог звернувся з петицією до Президента України з приводу невиплати зарплат навчальним закладам обласної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-