У Маріуполі загарбники планують подати газ через пошкоджені труби

У Маріуполі загарбники планують подати газ через пошкоджені труби

Укрінформ
У Маріуполь російські загарбники планують подати газ з боку Новоазовська, але через пошкодження обстрілами магістральних труб це вкрай небезпечно.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріуполь. Газопостачання. В частині Лівобережного району, ближчого до с. Виноградне, з газових труб пішла вода. Це ознака тестування газової системи, що каже про плани подати газ з боку Новоазовська. В разі запуску такого «експерименту» через пошкодження магістральних труб – це забавка з вибухівкою на ціле місто», - написав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі пошкоджений водогін - люди перуть речі у калюжах на вулиці

Водночас він зазначив, що це точно не зупиняє російських загарбників.

Радник мера оприлюднив відео, на якому можна побачити, як люди за допомогою різних пристосувань готують їжу на багатті на вулиці біля під'їздів, тому що в будинках немає газу й електрики.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: У Маріуполі загарбники підключили електрику «для картинки»

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Наразі Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-