На виїзді з Маріуполя загарбники будують п’ятиповерхівку та фортифікаційні лінії оборони

На виїзді з Маріуполя загарбники будують п’ятиповерхівку та фортифікаційні лінії оборони

Фото
Укрінформ
На виїзді з Маріуполя російські загарбники почали будівництво п’ятиповерхового будинку і поруч будуть зводити фортифікаційні лінії оборони.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Окупанти анонсували «велике будівництво» п’ятиповерхівки, яка вже будується в районі виїзду на Мангуш… Будівництво веде міноборони. Одночасно будує поруч фортифікаційні лінії оборони», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що на місці будівельники не приховують, що будують житло для російських військових, і тих, хто буде обслуговувати їхню військову базу.

На виїзді з Маріуполя загарбники будують п’ятиповерхівку та фортифікаційні лінії оборони / Фото: Петро Андрющенко, Телеграм

«Тобто з умовних 3% з урахуванням корупції житло отримують, перш за все, колаборанти», - уточнив радник мера.

Радник мера пояснив, що потужність анонсованого житла - 1015 квартир, і в середньому можливо 3 тис. маріупольців отримають хоча б таке житло. Однак, це потреба всього 2% від всіх, хто перебуває в місті на зараз. Іншим готують тимчасові бетонні одноповерхові споруди типу хостелу з кімнатами на 8 людей і палатки. Але знов - це потреби на 1% населення.

«В підсумку - це будівництво немає нічого спільного з турботою про людей. Очікувано. Але хоча б так можна було радіти про частину маріупольців, якщо б їх не використовували як живий щит», - підкреслив радник мера.

Читайте також: У Маріуполі вкрадені в міста сміттєвози загарбники видають за «подарунок із рф»

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-