У Маріуполі вкрадені в міста сміттєвози загарбники видають за «подарунок із рф»

У Маріуполі вкрадені в міста сміттєвози загарбники видають за «подарунок із рф»

Укрінформ
У захопленому Маріуполі сміттєвози, закуплені раніше міськрадою, російські загарбники видають за подарунок «города-побратима Санкт-Петербурга».

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ. Він опублікував відповідну фотографію.

«На фото - спецтранспорт для прибирання сміття, закуплений Маріупольською міською радою. Виходячи з підпису фото - це не наш сміттєвоз, а подарунок Санкт-Петербурга. Вони навіть фарбувати вже не заморочуються - повісили номер «днр» і одразу - подарунок росіян. Справжній подарунок росіян - зруйноване майно та відібране життя десятків тисяч маріупольців. А це - наше. Законне. Просто тимчасово вкрадене», - написав Андрющенко.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: У Маріуполі невідомі спалили техніку мнс росії – радник мера заявляє, що загарбникам чинять опір

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Наразі йому загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-