У Харкові СБУ зібрала нові докази використання росіянами заборонених видів боєприпасів

У Харкові СБУ зібрала нові докази використання росіянами заборонених видів боєприпасів

Відео
Укрінформ
В одному з житлових масивів Харкова – Північній Салтівці – слідчі Служби безпеки України вилучили уламки касетних боєприпасів, що вкотре підтверджує факт застовування військами російської федерації заборонених видів озброєння.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

"СБУ отримала нові підтвердження, що війська рф застосовують заборонені види боєприпасів при обстрілах міст. Слідчі Служби безпеки здобули їх в ході документування воєнних злочинів російських військових на Північній Салтівці – найбільш постраждалому від ворожих бомбардувань та обстрілів житловому масиві Харкова", – ідеться в повідомленні.

Так, за попередніми висновками експертів, російські військові використовували, зокрема, і касетні боєприпаси, заборонені в більшості цивілізованих країн світу. Вилучені уламки боєприпасів передані на експертизу.

Під час огляду правоохоронці задокументували руйнування та пошкодження майже всіх будівель на території цього масиву. Ідеться про чотири дошкільні навчальні заклади, дві загальноосвітні школи, поліклініку, два супермаркети та 59 багатоквартирних житлових будинків висотою в 9, 12 та 16 поверхів.

Читайте також: Прокурор МКС поїхав у Харків та область, де через ворожі атаки загинули 760 людей

Усі зібрані докази воєнних злочинів російських військовослужбовців будуть передані до Міжнародного кримінального суду в Гаазі для притягнення зловмисників до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Офісу генерального прокурора, у Харкові та Харківській області внаслідок атак, які регулярно здійснюють російські війська, загинули вже 760 мирних жителів, поранення дістали понад тисяча цивільних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-