На Херсонщині загарбники викрали місцевого фермера, депутата тергромади

На Херсонщині загарбники викрали місцевого фермера, депутата тергромади

Укрінформ
На Херсонщині російські загарбники викрали фермера, депутата Бехтерської об'єднаної територіальної громади, який віз хімікати для обробки землі.

Відповідну інформацію оприлюднив у Фейсбуці міський голова Олешок Євген Рищук, який знаходиться на контрольованій ЗСУ території, з посиланням на дружину викраденого, передає Укрінформ.

«Російські військові 14 червня в окупованому Херсоні, на блокпосту біля кафе «Наіри» без пояснення і ясних на те причин, забрали мого чоловіка - Гордейчука Віктора Борисовича, 1988 р.н.», - інформує дружина викраденого.

Жінка зазначила, що вони поверталися додому з Херсона, пройшли перевірку документів, у багажнику везли хімікати для обробки землі. Російські військові цікавилися, яким видом діяльності займається чоловік, почувши у відповідь, що підприємницькою діяльністю, фермерським господарством, вони забрали документи чоловіка, і тримали його на посту близько двох годин. У цей час обшукали машину, вивчали телефони подружжя. Через хвилин 20 це знову повторилося. Невідомо, що шукали, бо нічого не знайшли, інформує дружина викраденого мешканця області.

Потім, за її словами, зі сторони міста Херсон приїхала машина з людьми у масках, посадили Віктора Гордейчука у свою машину і повезли в місто. Жінка звернулася до окупаційної комендатури, написала заяву, але ніякої відповіді, крім «ожидайте» не отримала.

Вона підкреслює, що ніякою незаконною діяльність чоловік не займався. З 2016 по 2021 рік, був сільським головою с.Збур'ївка Голопристанського району. З 2021 року є депутатом Бехтерської територіальної громади, постійно підтримує та допомагає всім, хто цього потребує, написала дружина викраденого.

Вона просить Міжнародний Червоний хрест втрутитися в ситуацію і сприяти звільненню чоловіка.

Читайте також: російські військові викрали проректора Херсонського університету – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники у Новій Каховці на Херсонщині 14 червня викрали родину пенсіонерів - Чугуй Миколу та Людмилу, 1951 та 1957 р.н. Ще 28 березня у місті Гола Пристань загарбники викрали міського голову Олександра Бабича, доля якого невідома.

На Херсонщині загарбники блокують зелені коридори, евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону закінчуються ресурси, зупинився бізнес.

На Херсонщині російські загарбники утримують у своїх катівнях близько 600 осіб, також викрадених мешканців області вивозять у Крим.

Фото: Євген Рищук, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-