Меру Святогірська оголосили підозру в держзраді

Меру Святогірська оголосили підозру в держзраді

Укрінформ
На Донеччині Святогірському міському голові оголосили підозру у державній зраді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

"Керівником Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру Святогірському міському голові у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, міський голова, перейшовши на бік ворога, поширив через засоби масової інформації звернення, в якому пропагував ідеї «русского мира». Також підозрюваний висловлював вдячність військовослужбовцям збройних сил рф, які захопили мирне місто.

Читайте також: Мер Святогірська ще до держзради «погорів» на розкраданні бюджету - Донецька ОВА

Крім того, чоловік погодився на пропозицію представника окупаційної адміністрації рф - «голови днр» - обійняти посаду так званого голови тимчасово захопленого Святогірська, чим спричинив шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Читайте також: Щодо колаборантів відкрили вже понад 700 проваджень - Єнін

У ОГП нагадали, що раніше голова Святогірська записав відеозвернення, в якому звинуватив військовослужбовців Збройних сил України у навмисному підпалі скиту Святогірської лаври.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомляв Укрінформ, у червні працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом державної зради міського голови Святогірська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-