Мер Святогірська ще до держзради «погорів» на розкраданні бюджету - Донецька ОВА

Мер Святогірська ще до держзради «погорів» на розкраданні бюджету - Донецька ОВА

Укрінформ
Ще до підозри керівника Святогірської громади Володимира Бандури у державній зраді правоохоронці розслідували розкрадання ним бюджетних коштів.

Про це в ефірі каналу UATV «FREEДІМ» заявив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

"Правоохоронні органи в цьому напрямі (економічні злочини - ред.) робитимуть відповідні заяви. І до цього буде додано статтю "державна зрада", - сказав Кириленко.

За його словами, Бандура переміг на виборах міського голови у 2020 р. і був "ставлеником" народного депутата від ОПЗЖ. Водночас, на думку Кириленка, як керівник Бандура був некомпетентним, всю допомогу місту надавала обласна військово-цивільна адміністрація. Бандура ж використав бюджетні кошти не за призначенням, що призвело до відкриття проти нього кримінальних проваджень, заявив глава ОВА.

Раніше українські ЗМІ повідомили, що ватажок так званої "днр" деніс пушилін заявив, що міський голова Святогірська Володимир Бандура був подвійним агентом, перейшов на бік росії. Тепер він керуватиме окупаційною адміністрацією міста.

Читайте також: Проти мера Святогірська порушили справу про держзраду

Як повідомляв Укрінформ, Святогірськ перейшов під контроль військ росії 7 червня. 8 червня співробітники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом державної зради міського голови Святогірська. Підставою стало те, що в інтерв'ю російським пропагандистам він пропагував "русский мир", дискредитував ЗСУ та державну владу України, поширював російський фейк про нібито підпал українськими військовими Всехсвятського скиту Святогірської лаври тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-