У громаді Одещини для переселенців проводять арттерапію

У громаді Одещини для переселенців проводять арттерапію

Фото
Укрінформ
Від початку повномасштабної війни Біляївська громада Одеської області прихистила понад 700 вимушених переселенців і для відновлення сил та психологічного здоров’я проводять заняття з арттерапії.

Про це Укрінформу повідомила керівниця Регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» в Одеській області Юлія Молодожен.

«У Біляївській громаді на базі центру надання соціальних послуг «Родинне коло» проводяться сесії з арттерапії. Вже відбулися перші сеанси психологічної підтримки для внутрішніх переселенців. Такі зустрічі відбуваються раз на тиждень, починаючи з 20 травня», - сказала вона.

Такі заняття арттерапією допомагають зняти емоційне напруження та знизити рівень стресу і тривожності у зв’язку із подіями, які пережили ці родини.

Крім того, для швидшої адаптації внутрішньо переміщених осіб у громаді фахівці відділу комунікацій розробили дорожню карту, де зібрали важливу інформацію щодо реєстрації та отримання довідки, розселення, оформлення допомоги ВПО, пошук роботи та надання продуктових наборів, гуманітарної допомоги.

Також у Біляївській міській раді для переселенців та жителів громади працює цілодобова гаряча лінія 24/7, звернувшись на яку можна отримати невідкладну допомогу з будь-яких соціальних питань.

Допомагають переселенцям і з пошуком роботи. Як розповіла керівниця Центру надання соціальних послуг "Родинне коло" Ірина Бакал, міська рада організовує зустрічі зайнятості для ВПО з метою інформування щодо вакантних місць та допомоги у працевлаштуванні. На сайті міської ради щомісяця оновлюється інформація щодо можливості отримання професій від центру зайнятості.

Читайте також: Громади Черкащини отримали від U-LEAD генератори та ліхтарі

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD з Європою

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-