Ворог у прискореному темпі намагається відновити залізничну колію в Маріуполі

Ворог у прискореному темпі намагається відновити залізничну колію в Маріуполі

Укрінформ
У захопленому Маріуполі на Донеччині «влада» в прискореному темпі намагається відновити залізничну колію.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Окупаційна влада в прискореному темпі намагається відновити залізничну колію в Маріуполі. Залізниця конче необхідна окупантам для повноцінного відновлення роботи порту, перш за все», - написав Андрющенко.

Він пояснив, що в разі запуску залізниці це значно спростить загарбникам логістику по доставці товарів військового призначення та транспортування їх до лінії фронту в Донецькій області. Також залізниця прискорить вивезення награбованого по окупованих територіях, тому вони й поспішають.

«Зараз відновлюють частину вздовж Азовсталі. Частина колії в районі Сартани та в районі Залізничного вокзалу Маріуполя вже майже в робочому стані», - констатував радник мера.

Читайте також: У Маріуполі росіяни до 1 вересня планують знести зруйноване житло - компенсацій не буде

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Наразі йому загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-