У Маріуполі росіяни до 1 вересня планують знести зруйноване житло - компенсацій не буде

У Маріуполі росіяни до 1 вересня планують знести зруйноване житло - компенсацій не буде

Укрінформ
У Маріуполі загарбники зруйноване житло планують знести до 1 вересня, грошових компенсацій за нього не буде.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріуполь. На зараз… Все зруйноване житло планують знести до першого вересня… Ніяких компенсацій за зруйноване житло, ніякого відновлення пошкодженого. Лише знесення і часткова допомога будматеріалами», - написав Андрющенко.

За його словами, будівництво першого гуртожитку «живого щита» закінчиться не раніше середини липня на 2 тисячі осіб, всі інші будуть виживати, як зможуть.

Радник мера також зазначив, що окупаційна влада офіційно попередила, що вся гуманітарна допомога тепер лише фактично видаватиметься непрацездатним, «всі інші - виживайте як хочете».

«Крок за кроком росія та окупаційна влада починають озвучувати справжні плани в Маріуполі. Містяни нікому не потрібні, їм відведено функцію сучасних рабів та живого щита», - заявив Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі взимку не буде опалення, загарбники обіцяють намети для обігріву

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Наразі йому загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-