У Маріуполі загарбники прискорили знесення розбомблених будинків

У Маріуполі загарбники прискорили знесення розбомблених будинків

Відео
Укрінформ
У Маріуполі загарбники прискорили знесення розбомблених будинків, жителям не дозволяють забрати свої речі з уцілілих квартир.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Знесення будинків. Процес через зміну окупаційної влади в Донецькій області значно прискорився. Масово повідомляють про заплановане знесення», - зазначив Андрющенко.

За його словами, після рішення загарбників про знесення будинків вхід мешканцям до своїх квартир навіть у вцілілій частині будинку обмежується через нібито небезпеку, їм не дозволяють забирати особисті речі. Територія під час розбирання завалів і знесення будинків охороняється.

Читайте також: ЄС допоможе відновити Маріуполь після визволення – вже розробляють план

Радник міського голови поінформував, що на місці чергують медики, аби надавати допомогу тим, хто розбирає завали.

«Маріупольці кажуть: запаморочення та гостра реакція шлунку, як наслідок страшних знахідок під завалами, стало масовою реакцією працівників МНС окупантів. Мабуть, через це проведено чергову ротацію особового складу МНС росії – навіть нелюди не витримують наслідків свого нелюдства. Загиблих так і продовжують прибирати разом з будівельним сміттям», - зазначив Андрющенко.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому Маріуполі залишаються понад 100 тис. жителів. Місту загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-