Мер Херсона: Місто без українського зв'язку, тисячі людей втратили роботу

Мер Херсона: Місто без українського зв'язку, тисячі людей втратили роботу

Укрінформ
російські загарбники відключили в Херсоні український мобільний зв'язок та інтернет, а місцеві жителі масово втрачають роботу.

Про це у Фейсбуці написав мер Херсона Ігор Колихаєв, передає Укрінформ.

"У Херсоні вже більше тижня немає жодного українського мобільного зв'язку. Немає інтернету від українських провайдерів. Фірми, яким вдалося залишитися на плаву, вже підключені до кримського інтернету, а він блокує українські сайти, фейсбук, соціальні мережі тощо. Якщо ми раніше українські новини дивилися в інтернеті, то сьогодні й ця можливість зникла для масового глядача. Невеликий відсоток користувачів заходить на українські сайти через VPN, але основна маса херсонців залишається без зв'язку. Закриті кафе та літні майданчики, яких раніше завжди було дуже багато у нашому місті. Тисячі людей втратили роботу та джерело доходу", - розповів міський голова.

Він додав, що на вулицях багато російської військової техніки та машин з маркуванням "Z", тому не можна сказати, що херсонці почуваються безпечно.

Читайте також: Голова Херсонської облради розповів в ОБСЄ про російський терор у регіоні

За словами мера, у місті дуже багато продукції російського виробництва, але люди скаржаться на її низьку якість. Багато хто змушений стояти в чергах на отримання російської гуманітарки та соціальної допомоги, бо українська підтримка поки що недоступна.

Зміст телефонів херсонцям постійно потрібно контролювати, бо якщо на блокпостах виявлять "неугодний" український контент, буде багато питань та неприємностей. Безпечних "зелених" коридорів на в'їзд та виїзд немає з першого дня війни.

Колихаєв зазначив, що у так званому "тихому Херсоні" щодня чути вибухи. Іноді в будинках, розташованих у межах міста, тремтять вікна та двері, а в передмістях вибуховою хвилею виносить шибки. Попри все це у херсонців вистачає віри, що все повернеться на місце, і вони повернуть своє місто до нормального життя.

Читайте також: Херсон буде визволений - Штати в ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні російські загарбники зірвали герб України з монумента на Алеї Героїв Незалежної України.

На Херсонщині загарбники блокують евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону закінчуються ресурси, зупинився бізнес.

Фото: Ігор Колихаєв, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-