У Вінниці відкрилася виставка плакатів про переживання людей під час війни

У Вінниці відкрилася виставка плакатів про переживання людей під час війни

Фото
Укрінформ
Виставка плакатів про переживання людей під час війни «Відповідь» відкрилась у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї.

Як сказали кореспондентові Укрінформу у музеї, це збірка проєктів, створених під час війни.

«На початку війни наш музей для збереження експонатів демонтував експозицію, але працює, демонструючи виставки різних авторів. Коли ми познайомилися з пропозицією молодих вінницьких митців з групи MŌN зробити виставку плакатів на тему переживань людей під час війни, виникла дещо несподівана ідея розмістити її у наших поки що порожніх залах. Виставка «Відповідь» – це збірка проєктів, створених під час війни. На ній представлені експозиційні версії кількох перфомансів», - повідомили у музеї.

У Вінниці відкрилася виставка плакатів про переживання людей під час війни / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

В експозиції представлені роботи, які відображають думки, питання та переживання молодих вінницьких митців, що виникли у них після початку повномасштабного російського вторгнення.

Виставка експонуватиметься у двох залах музею - козацькому та етнографічному. Вона працюватиме до 19 червня.

Читайте також: У Києві відкрилася виставка плакатів «Шевченко: 4.5.0»

Група MŌN започаткована 20 лютого 2022 р. молодими художниками Глібом і Катериною Зельгін та Ліною-Марією Шлапак. Її учасники - митці широкого виражального спектру, який включає візуальні, вербальні, пластичні можливості створення образу, що притаманне загалом концептуальному напряму мистецтва.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-