Через росіян у Маріуполі загорівся завод «Сателіт» - знищені тисячі тонн насіння соняшнику та олії

Через росіян у Маріуполі загорівся завод «Сателіт» - знищені тисячі тонн насіння соняшнику та олії

Відео
Укрінформ
У Маріуполі внаслідок пожежі на заводі «Сателіт», що виникла під час спроби загарбників відновити електропостачання, знищено кілька тисяч тонн насіння соняшнику та олії.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ. 

«Окупанти продовжують нищити залишки сільгосппродукції. Вчора внаслідок експерименту з відновлення електрики зайнялася пожежа на заводі «Сателіт» у Лівобережному районі... «Сателіт» займався збиранням і переробкою насіння соняшнику на олію. За даними наших джерел, унаслідок пожежі знищено декілька тисяч тонн насіння соняшнику та перероблену соняшникову олію», - написав Андрющенко.

За його словами, окупаційна "адміністрація" Маріуполя намагається приховати реальні втрати від російського керівництва, адже ці залишки готувалися до вивезення в росію.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: росіяни потягами вивозять зерно із Запорізької області

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинуло до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. мешканців.

Колаборанта Костянтина Іващенка загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-