На Донеччині загарбники розкрадають дизпальне для продажу місцевим жителям

На Донеччині загарбники розкрадають дизпальне для продажу місцевим жителям

Укрінформ
В Урзуфі на Донеччині колишній селищний голова разом із загарбниками налагодив продаж краденого дизпального місцевим жителям, а також масово відправляє односельців на «фільтрацію».

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Він масово відправляє односельчан на «фільтрацію». Доноси пише його секретарка», - написав Андрющенко.

За його словами, у селищі Урзуф Маріупольського району розмістився корпус МНС росії, близько 400 росіян беруть участь у розбиранні завалів у місті.

«Місцевий гауляйтер Іван Топузов (колишній селищний голова) увійшов у справжню колаборацію з ними. Разом з росіянами він забезпечує продаж вкраденого дизельного пального фермерам Маріупольського району і мешканцям Урзуфу по 20 грн за літр. На заправках окупантів – по 26 грн літр мінімум... Дизпальне те, що надають МНС для робіт, за славною радянською схемою зливають з баків, з топливозаправників – крадуть скрізь», - каже Андрющенко.

Читайте також: У порту Маріуполя загарбники вантажать на судно український металопрокат

За його словами, колаборант, який скаржиться на малий "процент" від оборудки, аби ніхто з місцевих напряму не міг купити у росіян дизпальне, відправляє їх на "фільтрацію" "до російських правоохоронців": "Доноси пише його секретарка".

Крім того, за інформацією Андрющенка, до розкрадання російської солярки залучено також колишнього селищного голову Анатолія Аврамова, який "пачками штампує списки «неблагонадійних» урзуфчан», аби ніхто не вліз в схему".

Радник міського голови також оприлюднив відео, де Топузов каже: «Зараз проходить фільтрацію все населення (селища Урзуф – ред.). Проблеми з цією фільтрацією є, бо більша частина біженців хочуть виїхати до Маріуполя, у кого житло залишилося, але вони не пройшли фільтрацію».

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Маріуполь наразі на порозі екологічної та інфекційної катастроф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-