З початку воєнного стану кількість жителів Маріуполя зменшилась уп’ятеро

З початку воєнного стану кількість жителів Маріуполя зменшилась уп’ятеро

Фото
Укрінформ
У захопленому Маріуполі у 5 разів зменшилась кількість населення.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Маріупольська міська рада.

«Пенсійний фонд терористичної «днр» підрахував наявну кількість пенсіонерів в Маріуполі – 46 тисяч осіб. Це в 3 рази менше, ніж до вторгнення росії (136 тисяч осіб). Але частка літніх людей в структурі наявного населення Маріуполя зросла в 2 рази», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом населення міста зменшилося в 5 разів: близько 200 тисяч маріупольців виїхали на підконтрольну територію України; близько 50-70 тисяч знаходяться в приазовських селищах або окупованих територіях сходу та півдня України; приблизно 47 тисяч депортовано або змушено виїхати на територію росії та білорусі; більше 22 тисяч вбито російськими військами та приблизно 100-120 тисяч маріупольців й досі перебувають у зруйнованому місті без базових побутових умов.

Читайте також: У Маріуполі загарбники змушують учителів записати відео, як діти співають гімн рф

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- і газопостачання та опинився на порозі екологічної та інфекційної катастроф.

Читайте також: У Маріуполі загарбники зносять стелу з українською назвою міста

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-