Херсонщину можуть спробувати «приєднати» до рф за результатами «соцопитування» – розвідка

Херсонщину можуть спробувати «приєднати» до рф за результатами «соцопитування» – розвідка

Укрінформ
У Херсонській області російські загарбники продовжують готувати підґрунтя для проведення псевдореферендуму щодо можливого приєднання до російської федерації, зокрема, із цією метою на захоплених територіях регіону проводять фейкове «соціальне опитування».

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє в Телеграмі.

За даними ГУР, жителям Херсонської області надходять дзвінки з телефонного номера 74994263534. Людям пропонують відповісти на низку маніпулятивних запитань, які мають вплинути на їхнє ставлення до росії, війни, окупації та президента рф володимира путіна.

Основними запитаннями є наступні: як ви оцінюєте обстановку у вашому регіоні; як ви оцінюєте обстановку в місті Херсон; що потрібно зробити «місцевій владі» для покращення умов життя; як ви ставитесь до спеціальної військової операції в Україні; як ви ставитеся до володимира путіна; як ви ставитеся до російської армії; на вашу думку, чи потрібно Херсону входити до складу рф чи йти шляхом «л/днр», чи увійти до складу «республіки Крим»?

Також у громадян запитують, чи є в них родичі в Україні та росії, що варто зробити українській владі: забути про регіон, дати йому спокій, списати борги. Крім того, допитуються, що варто зробити для регіону російській федерації: покращити освіту, пенсії, дороги тощо.

У ГУР зауважують, що результати так званого опитування можуть бути видані як ілюстрація лояльності місцевого населення до загарбників, оскільки жодного контролю щодо «чистоти» підсумку такого псевдодослідження «немає і бути не може».

За даними розвідки, більшість жителів тимчасово захоплених територій Херсонської області відмовляються відповідати на запитання росіян. Ті ж, хто під тиском погоджується, не можуть дати щиру відповідь через побоювання за власну безпеку.

«Навіть якщо проведення так званого «референдуму» буде неможливим, область можуть спробувати «приєднати» на підставі результатів «соціального дослідження», де українці, начебто, «висловили підтримку окупаційного режиму», – припускають у ГУР.

Утім, згідно з опитуванням 2018 року, проведеним групою «Рейтинг» у межах проєкту «Портрети регіонів», 68 відсотків жителів Херсонської області відчували гордість за те, що вони є громадянами України. 65 відсотків вважали, що українська мова повинна бути єдиною державною.

Читайте також: заступник глави путінської адміністрації приїжджав до Херсона – ставив завдання з «референдуму»

Як повідомляв Укрінформ, за даними Головного управління розвідки Міноборони, псевдореферендум на тимчасово захоплених територіях України, зокрема в Херсоні, Маріуполі та інших загарбаних містах, може бути проведений росією 11 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-